Цей період характеризується не тільки веселими масовими гуляннями та розвагами на свіжому повітрі, а й кулінарними традиціями. Так, в останній тиждень перед Великим постом вже не прийнято їсти м'ясо. Тому особливою популярністю користуються вареники з сиром, сирники, пироги з різними начинками, ну і, звичайно, найбажаніша страва — млинці з червоною ікрою. Вважається, що чим більше млинців з ікрою з'їси сам і чим більшою кількістю почастуєш своїх гостей, тим вдалішим і багатшим буде рік!

От тільки як готувати млинці знає кожен, а от на що слід звертати увагу при виборі червоної ікри, відомо небагатьом. Наразі в супермаркетах представлений широкий вибір цього морського делікатеса, проте, далеко не вся ікра є якісною.

Так, експерти ТМ "Шаланда" рекомендують вибирати червону ікру тих виробників, які перевірені часом і власним досвідом споживання. Основні рекомендації експертів:

1. Купуючи червону ікру в жерстяній баночці, зверніть увагу, чи не роздута вона і перевірте дату виготовлення. Червона ікра в такій упаковці може зберігатися не більше 12 місяців при температурі -4 -6°С.

2. Справжня свіжосолена ікра не може бути дешевою (менше 140 грн за 100 г).

3. Ікру в скляній упаковці вибрати набагато легше, досить уважно розглянути вміст баночки.

4. Пам'ятайте, справжня ікра — добірна, однорідна, з блискучими однаковими за кольором і розміром ікринками.

Довідка. Відмінна якість справжньою червоної ікри "Шаланда" підтверджена численними нагородами в іноземних та вітчизняних виставках, конкурсах і споживчих експертизах. Так, минулого року "Шаланда" отримала два Гран-прі міжнародних виставок - "ПРОДЕКСПО" і World Food, а також була відзначена золотими медалями конкурсу "Фаворити успіху" в номінаціях "Вибір експертів" і "Вибір знаменитостей".