Зимові свята українці зустрічають з особливою любов'ю. Столи фактично гнуться від щедрих страв та алкогольних напоїв. Завзяті господині вважають своїм обов'язком тепло та смачно зустріти гостей. Проте, занадто багата гостинність може і нашкодити. Саме у період новорічних свят є великий ризик переїдання та алкогольного отруєння.

Дієтологи радять їсти багато, але правильно. Зі святкового столу варто виключити смажені, копчені та гострі страви. Краще замінити їх достатньою кількістю овочів, не обов'язково свіжих. Можуть бути тушковані або ж приготовані на пару.

Хто не хоче готувати новорічний стіл сам, завжди можна навідатися в ресторан. Проте таке рішення варто приймати заздалегідь. Адміністратор одного із столичних закладів розповідає – бронювати столики на новорічну ніч починають ще з листопада. Тут відвідувачі не тільки від душі поїдять, їх ще й добре розважаться.

Чимало українців є прихильниками традиційного святкування – вдома біля ялинки з рідними. Та і ситуація в країні змушує заощаджувати.

На чому українці не економлять на свята, так це на алкоголі. Дієтологи кажуть, аби на ранок не боліла голова, потрібно вживати тільки один напій і ні в якому разі не понижати градус. Якщо ж ви плануєте усю ніч пити вино, але не хочете відмовлятися від традиційного шампанського в перші секунди нового року, краще за все його лише пригубити.

Снідати 1 січня варто не залишками олів'є чи холодцю, а молочними продуктами. А ще побільше пити води, нагадують дієтологи. І, звичайно не забувайте про старий перевірений рецепт – розсіл.