Зокрема голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко переконана: морозиво, що продається в Україні, вироблене не з природних продуктів і жодної користі не несе.

“Морозива в Україні якісного і такого, що треба давати дітям, не існує. Воно має емульгатори, воно має стабілізатори, воно має антибіотики, воно має і всі добавки, в тому числі генетично модифіковані. Дітям морозиво в Україні давати не варто. Нічого не заважає купити на базарі домашніх вершків і дати дитині з фруктами, зробити домашній йогурт, домашнє морозиво. Не треба труїти своїх дітей”, - радить голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Виробники морозива називають такі закиди в бік свого продукту абсурдними, і запевняють, що готують морозиво так само, як і багато років тому.

“Державні стандарти на морозиво ні трохи не змінилися. Вони трошки розширилися. Істотно технологія виробництва теж не змінилася. Є морозиво, яке випускається за технічними умовами, які теж затверджуються. Щоб всі наші споживачі розуміли - стабілізатори, емульгатори, інші наповнювачі, та інші інгредієнти продукції - всі сертифіковані в Україні, всі проходять через Міністерства охорони здоров'я”, - переконує директор "Холодокомібнату №4" Валентин Середа.

Не менш консервативні і українські споживачі. За словами продавців морозива - найбільш популярним у громадян залишається традиційний білий пломбір.

“Зараз дуже багато беруть білий пломбір, зазвичай. А діти дуже люблять світлофор, заморожений лід. Біле, звичайно, більше беруть”, - каже продавець морозива Лілія.

Та як не дивно, у спеку холодного десерту люди купують не надто багато. За словами виробників, якщо температура на вулиці перевищує 28 градусів, продажі падають, оскільки люди надають перевагу воді, а не солодощам.