У раціоні військових також стало набагато більше м’яса, а поживна цінність обіду зросла більше, ніж на тисячу калорій. Змінився і смак страв.
Читайте також: Від Запорізької Січі до АТО: роль жінки-воїна в українському війську
Добавилось багато спецій, що дозволяє зробити цю страву набагато смачнішою, фруктів. І також на сніданок, обід, вечерю у нас видають кисломолочні продукти і плодово-ягідні соки,
– розповів начальник продовольчої служби 199 навчального центру ВДВ Віктор Балюк.
Таке якісне покращення харчування вплинуло і на ціни. Якщо раніше на добу на харчування одного військового витрачали 60 гривень, то зараз майже 90.
Реформувати систему харчування у Міноборони взялися наприкінці червня. Тоді міністр оборони Степан Полторак пообіцяв, що до кінця року зміни відчують у щонайменше у 20% військових частин. Втім, уже жовтень, а житомирський військовий центр наразі єдиний, де на ділі впровадили нове харчування.