Наприклад, співачка Камалія жодного разу не пекла паску сама, у той час як її мама розповіла детальний рецепт своєї фірмової паски.

"У нас сімейний рецепт. Він передавався від бабусі до бабусі. Паска завжди особлива. У нас всі завжди просять рецепт, після того як скуштують. Я готую паску опарним методом", - почала мама Камалії.

Інгредієнти для паски від мами Камалії: 1 л молока, 0,5 кг цукру, 12 яєць, 400 г родзинок, ванільний цукор, сіль, 100 – 150 г дріжджів, 300 г маргарину 100 г, вершкового масла, мука, цукати

"Яйця відділити від жовтків. Білки вилити в окремий посуд. Молоко трохи підігріти і додати дріжджі. Потім додайте 4 ложки цукру і два стакани муки. Все це розмішуєте за годинниковою стрілкою. За словами, мами співачки, має вийти рідка консистенція тіста. Цю консистенцію слід поставити у тепле місце, приміром у духовку, але не більше, ніж на годину", - каже мама Камалії.

"Через годину дістаєте тісто, вводите туди жовтки. Збиваєте. Додаєте розтоплене масло з маргарином. Сиплете 350 г цукру, туди ж ванілін. Потім поступово сиплете муку. Тісто має бути схоже на м'який пластилін. Місите доти, поки тісто не почне відставати від рук. Потім додаєте цукати і родзинки. Продовжуєте розмішувати. Коли ви дуже добре вимісили тісто, берете масло, зверху ллєте соняшникову олію, ложки 3-4. Потім накриваєте рушником тісто і ставите у нагріту духовку на 45-50 градусів", - пояснила жінка.

Вона розповіла, що потім треба дістати тісто, обім'яти його кулаками і знов поставити на хвилин 30 у духовку. Тим часом берете формочки і змазуєте їх олією, на дно капаєте жир і кладете пергаментний папір. А на стінки форми сиплете сухарики або манку. Потім заливаєте тісто в формочки. Після цього знову на невеличку температуру ставите паски у духовку. Тоді треба взяти 2 яйця, збити їх з 3 ложками цукру. Цю консистенцію слід нанести щіточкою на верхівки пасок. Потім збільшуєте температуру у духовці на 180 градусів і ставите паски на півгодини.

А от у мами української співачки Євгенії Власової головний інгредієнт паски – 33 жовтки.

У мене мама пече паски за рецептом, якому вже 500 років. Мамина паска у нас зазвичай зберігається близько року. Вона лишається вологою, смачною. У рецепт такої паски обов'язково йде 33 жовтки домашніх яєць, - поділилася вона.

За словами Євгенії, така кількість яєць є принциповою. Також мама Жені додає 1 кг масла, 1,5 кг цукру, 2 кг муки, дріжджі, 1 стакан води, 1 стакан молока.

"Ваніль, мама говорить, не треба класти, аргументує це тим, що у давні часи ваніліну не було", - зауважила артистка.