З травня 2020 року держава також виплачувала допомогу частково безробітним. Про це інформує "Економічна правда".

Читайте також 400 тисяч людей знайшли роботу через центри зайнятості в 2020, – Гетманцев

Скільки грошей держава виплатила безробітним

  • Виплати з часткового безробіття робилися виключно з Фонду протидії коронавірусу. Від травня загальний обсяг цих видатків склав 2,61 мільярда гривень.
  • Найбільше грошей на безробітних держава витратила влітку. Зокрема, в червні ця сума склала 1,54 мільярда гривень, у липні – 1,79 мільярда гривень, а у серпні – 1,59 мільярда гривень.
  • За підсумками листопада 2020 року на підтримку безробітних держава витратила майже 1,3 мільярда гривень. У листопаді 2019 року видатки на підтримку безробітних склали на 544 мільйони гривень менше.

Нагадаємо, ці виплати держава запровадила у квітні 2020 року після скорочення витрат державного бюджету у зв’язку з оголошенням жорсткого карантину. Тоді ж уряд вирішив збільшити фінансування Фонду соціального страхування з бюджету.

Держава виплачуватиме допомогу підприємцям

Через карантин також страждає малий та середній бізнес. Тому Верховна Рада 4 грудня прийняла закон, згідно з яким ФОПи зможуть отримати 8 тисяч одноразової виплати від держави. Що передбачає законопроєкт про допомогу підприємцям – читайте за посиланням.