За традицією, "Фундація Течія" підбила підсумки своєї роботи. Так, тільки у 2022 році громадська організація передала медикам обладнання вартістю понад 6,5 мільйона гривень. Важливу благодійну допомогу отримали лікарні у Вінниці, Камʼянському, Києві, Кропивницькому, Львові, Тернополі та Черкасах.

Читайте також Олег Крот з "Фундації Течія" передав на фронт 1000 фільтрів для води: як вони допоможуть ЗСУ

Директор "Фундації Течія" та керівний партнер холдингу TECHIIA Олег Крот наголошує, що благодійний проєкт "Одужуй швидше" буде і надалі допомагати модернізовувати українські лікарні.

Попри війну, ми продовжили модернізовувати українські лікарні. В 2023-му ми також будемо допомагати озброювати лікарів найсучаснішим обладнанням, адже їх вміння і талант з передовими технологіями конвертуються у тисячі врятованих життів щороку,
– коментує Олег Крот.

Яке обладнання "Фундація Течія" передала українським лікарням

Медичне обладнання лікарів у 9 шпиталях поповнилось:

  • електрохірургічними апаратами,
  • багатофункційними операційними столами,
  • хірургічними світильниками,
  • медичними каталками,
  • перфоратором черепа,
  • стерилізаційним обладнанням,
  • наборами розхідних матеріалів.

"Нові електрохірургічні апарати дозволяють проводити операції будь-якої складності на спинному та головному мозку без ризику травматизації нервових структур. Для лікарні це важливий крок вперед у якості виконання хірургічного втручання та відновлення пацієнтів після операції", – пояснює Сергій Самохвал, т.в.о. завідувача нейрохірургічного відділення Черкаської обласної лікарні. Цей медзаклад отримав від "Фундації Течія" 2 електрохірургічних апарати, 2 операційних та 5 оглядових світильників.

Підсумки проєкту "Одужуй швидше" / Фото "Фундації Течія"

У "Фундації Течія" зазначають, що за 4 роки вони частково оновили обладнання в 19 медзакладах у 14 містах України. Вартість модернізації складає майже 27 мільйонів гривень. Наразі це обладнання активно функціонує і допомагає рятувати життя українців. Зокрема, за даними Фундації завдяки сучасній медтехніці вдалось провести понад 8,5 тисячі операцій та більше як 84 тисяч лабораторних досліджень.