Наразі вже працює перша лінія з виробництва здобної випічки, а також лінія з виготовлення харчового льоду. Загалом завод передбачає п'ять виробничих ліній, і компанія планує поступово запускати решту до 2027 року, інформує 24 Канал.

Читайте також На висоті понад 1700 метрів: яке озеро називають льодовиковою перлиною Карпат

"Ми розуміємо, які ризики зараз щодо зведення нового підприємства. Проте ми також розуміємо свою роль у підтримці країни, у наданні робочих місць та формуванні фундаменту стійкого та надійного партнера держави", – зазначив власник компанії BFI Олег Міщенко.

Власник компанії BFI Олег Міщенко / Фото, надане 24 Каналу

Планова потужність, яку закладено в стратегії до 2027 року – до 3000 тонн продукції на місяць на всіх лініях виробництва. Разом з тим виробництво націлене на покриття не тільки внутрішнього ринку, а й на експорт. Так, за даними BFI, в планах компанії експортувати до 30% заморожених хлібобулочних виробів.

Як розповів CEO BFI Євгеній Міщенко, завод повністю автоматизований, цифровізований і зведений з урахуванням мінімізації зовнішніх ризиків.

Це фабрика майбутнього – повна автоматизація, цифровізація, мінімальна залежність виробництва від зовнішніх ризиків. Ми будуємо не просто підприємство, а робимо індустріально-соціальний кластер і ставимо виробництво на новий рівень. Це перший завод в Україні, який виробляє заморожену здобу, а потужності підприємства орієнтовані в тому числі на імпортозаміщення продукції, яку Україна раніше не виробляла,
– зазначає Євгеній Міщенко.

Він додав, що в Хусті компанія паралельно реалізує проєкт, орієнтований на громаду та працівників підприємства: навколо виробництва формуватиметься публічний простір із кав'ярнею, пекарнею, піцерією, електрозаправкою, ковзанкою та сімейною зоною відпочинку.

Будівництво заводу у Хусті – частина оновленої глобальної стратегії розвитку компанії. В рамках стратегії BAKERY FOOD INVESTMENT також інвестувала 160 мільйонів гривень у модернізацію заводу в Козельці (Чернігівська область), що дозволило збільшити потужності на 25%.

Ключову роль у проєкті відіграє Sense Bank, який став фінансовим партнером у межах держпрограми "Доступні кредити 5 – 7 – 9%" та ініціативи "Джерело енергії".

Про BAKERY FOOD INVESTMENT

Компанія BAKERY FOOD INVESTMENT є одним із провідних виробників заморожених хлібобулочних виробів в Україні. Виготовляє широкий асортимент продукції, включаючи мініки, хот-доги та сінабони, які широко представлені в українських маркетах, а також експортуються в 15 країн, в тому числі США, Грузію, Туреччину та країни Європи.

BFI використовує технологію шокової заморозки, що дозволяє зберігати продукцію при -18°C протягом року без втрати якості. Компанія також відмовилась від використання трансжирів, що робить продукцію придатною для споживання дітьми.

Зараз український виробник забезпечує роботою понад 600 співробітників.