Чому виробники знижують ціни

Виробники звернули увагу, що при такому рівні цін реалізувати обсяги картоплі, яка не придатна для подальшого зберігання, до настання морозів буде вкрай складно, передає 24 Канал із посиланням на аналітиків East Fruit. З огляду на цей момент, більшість із них до середини минулого тижня почали синхронно знижувати відпускні ціни, намагаючись посилити попит гуртовиків до свого товару.

Читайте також Хліб, м'ясо та овочі продовжать дорожчати: що буде з цінами до кінця осені

Важливо! Відповідно, на цю мить фермери в основних регіонах виробництва готові відвантажувати якісну картоплю по 18 – 28 гривень за кілограм (0,43 – 0,68 долара за кілограм). Ціни різняться залежно від обсягів та якості пропонованої продукції, що в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

При цьому гуртові компанії, багато з яких піддалися ажіотажу в даному сегменті, і мають обсяги дорогої картоплі, закупленої на зовнішньому ринку раніше, станом на зараз реалізують надлишкові партії собі на збиток.

Водночас власники якісної картоплі нині вважають за краще не поспішати з реалізацією наявних обсягів своєї продукції, очікуючи на поліпшення цінової ситуації на ринку. Крім того, в умовах, що склалися, ціни на картоплю на ринку України на цю мить все ж таки в середньому у 2,3 раза вищі, ніж на початку листопада попереднього року.