Як змінились ціни на овочі
Загалом з минулого тижня по багатьох позиціях овочів прослідковувалась тенденція щодо стабілізації цін та здешевшання, повідомляє 24 Канал із посиланням на аналітиків East Fruit. У більшості випадків ціни перестали зростати, або ж взагалі стали опускатися завдяки збільшенню пропозиції.
Читайте також Лідером серед фруктів, які вирощують українські виробники стало яблуко
Аналітики EastFruit зазначили, що на тлі низького попиту знизилася нижня цінова межа, і оптові ціни на ріпчасту цибулю стартують тепер із 10 гривень, а не 13, як тиждень тому. Така ж ситуація і з картоплею – нижня цінова межа впала з 22 до 20 гривень.
Зверніть увагу! Також вперше за півтора місяця подешевшали огірки. Овоч віддають по 90 – 110 гривень за кілограм, хоча тижнем раніше він коштував 100 – 125. Дешевше, ніж тижнем раніше, учасники продавали гарбуз – по 15 – 10 гривень за кілограм, хоча тижнем раніше гуртові ціни були на рівні 17 – 25 гривень за кілограм.
Пекінська капуста подорожчала з 30 – 35 гривень за кілограм до 38 – 40, а цвітна подешевшала з 90 – 110 гривень за кілограм до 70 – 100. У сегменті зелені знизилися ціни на кріп – з 120 – 170 до 100 – 150 гривень за кілограм і салат – з 50 – 110 гривень за кілограм до 40 – 80.
Фруктово-ягідний сегмент відзначився падінням цін на апельсини – з 75 – 80 до 50 – 75 гривень за кілограм, і лимон – 60 – 75 гривень за кілограм до 53 – 60.