Свою солодку продукцію австралійці уже майже століття експортують в усі куточки світу. Пасіку "Мед золотої бджоли" ще у 1920 році заснував Роберт Стівенс. Ідея спала йому на думку ще під час служби у Франції в часи Першої Світової. Усю воєнну пенсію він витратив на придбання землі і бджолярського устаткування. Сьогодні його бізнес продовжує син Ієн.

"Ми з батьком добудували фабрику у 1951 році, зносили сюди камінець за камінцем з місцевої шахти. Це частина нашої історії, і ми хочемо вберегти її для майбутніх поколінь", - каже пасічник Ієн Стівенс.

Ієн Стівенс, його дружина Ширлі та троє синів щороку продають до 300 тонн меду. Постійних клієнтів вони мають навіть в Нью-Йорку. Сьогодні їхню фабрику регулярно відвідують не лише покупці, тут постійно бувають ще й туристи. Втім від меду вони також не відмовляються.