«Те, що ікра – це джерело вітамінів, мікроелементів та полінасичених жирних кислот, напевне, всі знають», - говорить сімейний лікар клініки «Здорова сім’я» Катерина Іващенко-Коронкова: «Окрім цього, вітамін D необхідний , щоб добре засвоювався кальцій. Без нього неможливо, особливо у зимовий період, коли сонечка недостатньо. Ікра – чудове джерело заліза та йоду, що потрібен для правильного функціонування щитовидної залози».

Йод необхідний дітям для росту, Омега 3 для розвитку розумових здібностей, вітамін А для імунітету. Та щоб ікра приносила користь, вона повинна бути гарантовано якісною, підкреслює експерт з якості ТМ «Камчадал» Андрій Мирошниченко: «Ікра повинна бути однорідною, одного кольору, з приємним запахом. Ікринки повинні бути одного розміру і обов’язково роздільний. Обов’язково мати приємний смак. Але найякіснішою ікрою вважається та, що засолена на місці промислу по ГОСТу».

Тож фахівці рекомендують: купуючи червону ікру, особливо дітям, слід обирати відомого виробника, якість продукції якого гарантована і перевірена часом.