Найсмачніші хачапурі готують у Батумі. Оскільки, це курортне місто є центром автономної Аджарії, тут готують смачнючі хачапурі по-аджарськи у формі човника. Приправляють їх емемеретинським сиром та мегрельським сулугуні.

Такою є місцева легенда про адажарські хачапурі. Таємниці приготування немає: звичайне дріжджове тісто та сир. І головне — випікати у розпаленій дровами печі. Так смачніше. Влітку Аркадій та його помічники Сержо і Коля щоденно майструють для туристів до восьмиста аджарських хачапурі. Наступного року планують встановити рекорд.

Грузинські хінкалі готує кухар Хатуна. Головне в цій страві — багато м’яса. До грузинської їжі має бути і відповідне вино. В Аджарії найпопулярніші сорти винограду чхавері та цолікаурі. З них отримують сухі вина.

Смачні страви, традиційна гостинність та гарний відпочинок доступні в Грузії і зараз, попри зиму. Грузинська кухня не обмежується шашликом, хрусткими хачапурі та смачними хінкалі. Традиційних страв безліч. В основному, з м’яса.

Автор сюжету — Маріам Оганнисян.