Лише уявіть, у давнину, щоб перевірити якість напою, господар виливав на дубову лаву відро пива. Вбрані у шкіряні штани члени магістрату сідали на лавку і якщо жоден з них через визначений час не міг відірватися від сидіння, таке пиво вважали придатним до споживання.

В англійських пабах постійним клієнтам видавали спеціальні кухлі зі свистками. Все просто, щоб поновити склянку і не горланити, надриваючи зв’язки, достатньо було свиснути у свисток. Бармен тут же поспішав з новою порцією.

У польському Гданську будь-які міські застілля відкривали з боєм так званого "пивного дзвона". Незвичним способом закликають відвідувачів до пивної підприємливі японці з міста Матсуширо: при землетрусі силою до трьох балів кожному клієнту пропонують безкоштовно кухоль пива.

Читайте також: Скільки пива могли випити монахи у Середньовіччі

А от що робити коли від настирливих пивоголіків відбою немає? Дієвий спосіб як виставити за двері відвідувачів, які засиділися, придумав німецький ресторатор з Любека. Рівно о 22 годині на всі столи та стільці зі спеціального пристрою починали лити воду. Підмоченим у прямому і переносному значенні клієнтам нічого не залишалося, як піти геть.