Купуючи ікру в магазині, споживач найчастіше віддає перевагу продукції перевірених виробників. Але як цьогоріч не розгубитися серед багатого асортименту супермаркетів? У вересні цього року Центр незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ" провів тестування червоної ікри. Диплом "відмінника" отримала торговельна марка "Камчадал". Тож вибір робити тепер значно простіше.

"Тестування червоної ікри - це процес, який ми робимо регулярно, тобто кожен рік. Оскільки, так чи інакше, цей продукт вже давно перестав бути продуктом, який подають лише до новорічного столу. Всі свята, які важливі для людей, супроводжуються цим продуктом. Відтак якість зернистої червоної ікри безумовно цікава. Ми її тестуємо регулярно", - говорить президент Центру незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ" Валентин Безрукий.

Тестували червону ікру за класичною схемою: в тесті взяли участь 9 торгових марок, перевіряли маркування та упаковку, оцінювали смак та тестували ікру в лабораторії. Фахівці кажуть, у "Камчадала" зауважень не було ані до вигляду, ані до смаку, ані до складу - ікра чиста, ікринки цілі, з приємним смаком. А присутність консервантів відповідає встановленим нормам стандартів якості. За словами спеціалістів, радує те, що ікру "Камчадал" вже котрий рік поспіль тестують на "відмінно".

"У тестах червоної ікри, досить часто ми спостерігали, звичайно є і приємні винятки, коли більш низька ціна з непоганою якістю, але тут у нас найнижчу ціну мав продукт, що отримав оцінку "задовільно". Цей продукт не найвищої якості. Продукти, які дорожчі, вони з оцінками "відмінно". Тут така залежність є", - зазначив Валентин Безрукий.

Відтак спеціалісти радять - краще купувати ікру перевірених виробників, якість продукту яких гарантована та підтверждена високою оцінкою фахівців.