Кулінарія та кондитерство для нього вже 10 років - улюблена робота і хобі водночас. Останні 3 роки Ігор присвятив себе професії шоколатьє - майже ювелірній, за його словами, роботі. Звичайний шоколад він перетворює на скульптури та незвичні композиції. Цього разу - надихнув Великдень. Каже - весна дає піднесення для творчості.

"Я віруючий сам по собі, і, я думаю, що якась навіть Божа благодать є, коли я роблю яйця на Великодню тему. І от якесь навіть піднесення, чи то від того, що із зими переходить на весну і починається новий цикл, ну і Великдень завжди припадає на весну, тож щось є в цьому, коли готуєш", - каже шоколатьє Ігор Заріцький.

Куховарить Ігор з 18 років. А чотири роки тому вирішив повністю перейти на солодощі. Торік Ігор посів третє місце на Всесвітньому конкурсі шоколадних скульптур у Парижі. Рецептура його творів - секрети французьких, італійських майстрів та власні напрацювання. В його арсеналі - 25 видів цукерок.

"Коли я вигадую от щось нове, то деякий час ця цукерка є моєю улюбленою. Шоколад, насправді, це дуже корисна штука, чорний шоколад треба їсти всім. Я раджу їсти всім чорний шоколад. Він впливає на серце, на розум, на стан душі позитивно", - каже шоколатьє Ігор Заріцький.

Улюблена справа Ігоря - дарувати гарний настрій. Тож наступний шедевр, каже - приготує на найближче свято. Наступного року обіцяє розширити рецептуру ласощів. Заповітна мрія хлопця - створити щось грандіозне, чим би захоплювалась та пишалась уся країна.