Як пише авторитетне французьке видання Le Monde, цьогоріч в країні спостерігається чи не найбільший з часів Другої світової війни дефіцит вершкового масла.

Читайте також: Як приготувати смачний сніданок, якщо ви поспішаєте на роботу: корисні лайфхаки

Причина цьому – протистояння між дистриб'юторами та виробниками, які вважають за краще продавати продукцію за кордон за вищими цінами.

Ще однією з причин називають малі надої у 2016-му році.

Як наслідок, зменшення постачання вершкового масла всередині Франції загнало у скрутне становище зокрема виробників випічки. До слова, у відомих французьких масляних круасанах частка масла може становити навіть 25%.

Читайте також: Три секрети стрункості, які знають тільки француженки

У місцевих магазинах натомість з'являються таблички у відділах з маслом, на яких написано, що для його виробництва не вистачає молока.