«Оскільки ікра дорогий продукт, до її вибору варто поставитись уважно, щоб не купити кота в мішку. Ікра не повинна бути суха, в ній не повинно бути багато вологи, не повинно бути ікринок, що лопнули. Вона не повинна бути така прозора, скляна. Це вже як штучна ікра. На зубі вона не повинна розколюватися, ікринка повинна рівномірно розходитися і не повинно бути гіркоти », - розповів шеф-повар ресторану "Прага" Сергій Пономарьов.

Купуючи ікру, покупці часто орієнтуються на її вартість. Проте навіть висока ціна - не завжди показник якості. І в цьому можна переконатися на практиці. Неякісна ікра має забагато рідини і просто виливається з банки. Натомість, ікра першого сорту не випадає, однорідна за кольором і без плівок. Тож, якщо ви вирішили прикрасити новорічний стіл стравами з червоної ікри варто пам’ятати про деякі основні поради від фахівця торгової марки "Шаланда".

«Піднесіть баночку до вуха і потрусіть її і ви зможете почути чи є там рух. Якщо рух є - це значить, що в баночці є рідина, якщо руху немає - це говорить про те, що ви заплатите за 100% червоної ікри. Тому довіряйте перевіреному виробнику, якість якого перевірено часом і вашим особистим досвідом споживання», - відзначила експерт із якості ТМ "Шаланда" Марина Русак .

Експерти також радять купувати ікру виготовлену на Сахаліні за класичною далекосхідною рецептурою, тобто засоленою одразу після вилову риби. Саме за такими стандартами виготовляється і продукція торгової марки «Шаланда».