На традиційному фестивалі усіх пригощали задарма. Та від пожертвувань для бійців АТО не відмовлялися.
Борщ готували чоловіки у формі, а господині лише їм допомагали. Жінки пильно стежили за чоловіками і запам'ятовували їхній рецепт.
Єдина, до чиїх порад прислуховуються усі кухарі, – Іванка – вона волонтер. Уже понад рік годує солдатів у Маріуполі. Правда, зізнається, там варять борщ не на вогні, а на традиційні кухні. 700 літрів національної страви там переливають у термоси й гарячим розвозять бійцям.
Читайте також: Дитяча кулінарна сотня: діти створюють для військових макарони у вигляді тризубів
Охочих зігрітися гарячим борщем було чимало. На фронті, кажуть чоловіки, каша такою смачною не буває. Нині біля козацьких казанів, у яких киплять ще й картопля та гречка, бійці смакують їжею з вогню, як уперше.
На святі борщу волонтерам вдалося зібрати чотири тисячі гривень. Ці гроші витратять на речі, які військовим знадобляться взимку.
Автор – Надія Олесницька.