Готувати деруни у Коростені – це вже справжня місцева традиція. На фестивалі є будь-які, на кожний смак та гаманець. За рецептами норвежців, німців, поляків, козацькі, депутатські, древлянські тощо.
Читайте також: Як приготувати запіканку з куркою та овочами: рецепт смачної вечері
Картопляники тут смажать навіть роботи. Хлопці з гуртка робототехніки презентують власну розробку – автоматичного деруняра Євстасія.
Робот Євстасій готував деруни
На фестиваль до міста з’їхалось кілька десятків тисяч людей. На свято приїздять родинами – Олеся Кравченко приїхала з Києва, зізнається – куштувала деруни багато де, втім найсмачніші саме в Коростені.
Як приготувати традиційний коростенський дерун?
Не обійшлось і без традиційної фішки свята. Міський голова одягнув фартух, аби показати майстер-клас з приготування картопляників.
Мер Коростеня теж готував деруни: скріншот з відео
За словами мера Коростеня Володимира Москаленка, потрібно взяти 5 картоплин, одну цибулину, дві ложки борошна, яйце, два зубчики часнику та дві ложки сметани. Все натерти, нарізати та обсмажити, як класичні деруни.
Але найголовніше, додає міський голова, щоб був гарний настрій, і тоді все вийде дуже смачно.