У Міністерстві запевнили, що не мають до цього ніякого відношення. Проте, чому насправді "Мішлен" досі не в Україні – в ексклюзивному інтерв'ю сайту 24 каналу розповів амбасадор української кухні у світі, бренд-шеф та телеведучий Юрій Ковриженко.

Читайте Котлети по-київськи не можна називати "мітболами": шеф-кухар виправив Тищенка

Чому Червоний гід "Мішлен" досі не в Україні

За його словами, жодна держава світу не виділить кошти, щоб щороку платити роялті за використання ім'я "Мішлен".

Це брехня! Якщо пан Євген не розуміється і дав такі коментарі, то мені дуже шкода. МЗС не має ніякого відношення до входу або не входу "Мішлен" на український ринок. "Мішлен" – це комерційна організація. "Мішлен" – це шини, а не гід,
– наголосив гастродипломат.

Мішлен, Юрій Ковриженко, українська кухня, кулінарія, їжа

Юрій Ковриженко наголосив, що "Мішлен" – це насамперед шини, а не гід / Фото iStock

Цікаво знати Всі чудово знають, що Євген не вміє готувати, – гастродипломат про шкільне меню від Клопотенка

Ресторанний рейтинг "Мішлен" – це посібник для мандрівників, де вказано, куди треба заїхати, що подивитися та поїсти. Є реальні цифри, які треба заплатити, щоб купити франшизу, пояснив Ковриженко.

Одна з умов (входу до "Мішлен" – 24 канал) – це друкований гід. Потрібно підключати медіапартнерів, які кожен рік друкуватимуть якусь кількість цих книжок, які в Україні ніхто не купуватиме. Як гадаєте, скільки людей куплять друкований гід з ресторанами України?
– запитав шеф-дипломат.

Хто такий Юрій Ковриженко

Юрій Ковриженко, їжа, кулінарія, українська кухня у світі

МЗС не має ніякого відношення до входу або не входу "Мішлен" на український ринок, зазначив шеф-дипломат / Фото Валентини Поліщук, 24 канал

Юрій Ковриженко – шеф, гастродипломат, амбасадор української кухні у світі. Одна з основних течій, яку він розвиває, – українська кухня може бути високою. Юрій чимало експериментує зі звичними складовими та новими техніками. Саме його молекулярний борщ здивував Червоний гід "Мішлен".

Інтерв'ю з гастродипломатом Ковриженком: дивіться відео