Архів
Курси валют
Погода
1°C
5°C -2°C
  • вівторок
    2°C -2°C
  • середа
    2°C -3°C
  • четвер
    2°C -6°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Гастрономічна карта України – що їдять в різних областях країни

17:20, 19 грудня 2016 3455 Читать новость на русском
Їжа
Їжа / Getty Images

Кожна область України славиться своєю унікальною кухнею – залежно від традицій та географії.

Гастрономічну карту України підготувало видання Укрінформ.

Північна частина України славляться урожаєм картоплі, що значною мірою впливає на раціон місцевої кухні. Наприклад, коронна страва Полісся – деруни, або драники. У Чернігівській області майстерно готують печеню в горщиках із картоплі, квашеної капусти та м'яса. Натомість Південь – це край рибалок, а отже і різноманітних рибних страв.

Центральна Україна може здивувати різноманітністю вареників та начинок до них. А на Донбасі знають близько 50 рецептів окрошки.

Читайте також: Як правильно харчуватись взимку – ідеальний раціон

На Прикарпатті до столу подають бануш – густа каша з кукурудзяної крупи, приправлена сметаною, подають гарячим з обсмаженим беконом і бринзою. На Закарпатті дуже популярна страва бограч, яка прийшла до нас з угорської кухні.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук