М'ясо на кісточці можна запікати, тушкувати та смажити, інформує 24 Канал. Окрім того, гомілки ідеально пасують для приготування смачних перших страв.
Варто спробувати Приготування їжі ще не було таким зручним: ідеї особливих страв з курятини в мультипечі
Гомілка – завжди улюблене м'ясо на кісточці
Про переваги курячих гомілок знають усі любителі готувати та поїсти із задоволенням. М'ясо на кісточці може мати безліч варіантів смаку – усе залежить від рецепта та способу приготування.
Незмінним залишається лише одне – гомілки мають неповторний смак та соковитість. З ними дуже просто створити справжній кулінарний шедевр не лише на щодень, а навіть на свято, щоб потішити своїх близьких ніжним м'ясом та апетитним ароматом.
М'ясо на кісточці обожнюють не лише в Україні – його залюбки готували та їли у всі часи й у різних країнах. Адже курячі гомілки не лише швидко готуються, а й зручно з'їдаються – навіть просто руками.
Однак для того, щоб ваші страви вийшли по-справжньому смачними, важливо обрати надійного виробника курятини. Рекомендуємо звернути увагу на ТМ "Наша Ряба". Це надійний виробник, який понад 20 років постачає на полиці українських крамниць свіжу і якісну курятину. Впізнаваність бренду вразить кожного – про "Наша Ряба" знають 96% українців, а кожен другий купує продукцію бренду.
Така популярність цілком виправдана, адже "Наша Ряба" постачає лише свіжу та якісну курятину, що відповідає міжнародним стандартам якості. Поласувати продукцією бренду надзвичайно просто – її можна знайти як у супермаркетах, так і в близько 1500 власних та партнерських магазинах.
Ми вже переконалися, що з курячими гомілками від ТМ "Наша Ряба" можна легко створити справжні витвори кулінарного мистецтва. Все, що треба зробити – це обрати рецепт, відкрити паковання і насолодитися приготуванням смачних страв. А як приготувати м'ясо на кісточці на будь-який випадок, смак та настрій – розповідаємо далі.
Класичні гомілки, запечені у духовці
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Запечені гомілки подобаються усім / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 30 мілілітрів олії;
– 3 зубчики часнику;
– суміш спецій універсальна, сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Курячі гомілки дістаньте з паковання та натріть сіллю і спеціями.
- Почистьте та подрібніть часник. Натріть ним гомілки. Залиште маринуватися на 30 хвилин.
- За цей час нагрійте духовку до 180 градусів.
- Гомілки викладіть у деко, змащене олією, і поставте в духовку орієнтовно на 45 хвилин. Після запікання скоринка має бути золотистого кольору. Подавайте м’ясо гарячим, поєднуючи його з улюбленим гарніром, запеченими овочами чи салатом.
Гомілки у білому соусі
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 4
Білий соус підкреслить смак курятини / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 1 літр молока 2,5%;
– 100 грамів сметани;
– 100 грамів печериць;
– 50 грамів масла 82%;
– 2 червоні цибулини;
– 1 білок;
– сіль, олія до смаку.
Приготування:
- Закип'ятіть молоко. Далі охолодіть його орієнтовно до 40 градусів. Після цього додайте в молоко 100 грамів сметани, білок та перемішайте. Залиште в теплому місці на 20 хвилин.
- Тим часом наріжте печериці на слайси, а цибулю – напівкільцями. Обсмажте на пательні та перебийте блендером.
- До соусу додайте молочну суміш та перемішайте.
- Натріть курячі гомілки сіллю й спеціями. Викладіть у форму для запікання, полийте олією та поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Готові гомілки викладіть на тарілку, полийте соусом та посипте духмяними травами.
Гомілки у паніруванні
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Такі гомілки будуть хрумкими ззовні та м'якими всередині / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 200 грамів кукурудзяних пластівців;
– суміш спецій універсальна до смаку;
– соєвий соус до смаку.
Приготування:
- Курячі гомілки натріть спеціями та полийте соєвим соусом. Поставте в холодильник маринуватися на 2 години.
- Після цього обваляйте гомілки в кукурудзяних пластівцях так, щоб вони повністю ними покрилися.
- Обсмажте на пательні до золотистої скоринки з кожного боку.
- Перекладіть гомілки у форму для запікання та доведіть до готовності в розігрітій на 180 градусів духовці протягом 10 – 15 хвилин.
- Подавайте гомілки із соусом “Барбекю”, “Сацебелі” чи будь-яким іншим, який ви любите.
Гомілки в азійському соусі з кунжутом
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Гомілки в азійському стилі мають особливий смак / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 100 мілілітрів соєвого соусу;
– 100 грамів крохмалю;
– 50 грамів арахісу;
– 50 грамів соусу чилі;
– 20 мілілітрів олії;
– 10 грамів імбиру;
– 1 лайм;
– 2 столові ложки цукру;
– 2 зубчики часнику;
– 3 гілочки кінзи;
– кунжут до смаку.
Приготування:
- Імбир та часник подрібніть. Арахіс обсмажте і також подрібніть.
- Гомілки відваріть у підсоленій воді 10 хвилин.
- Імбир та часник обсмажте протягом 2 хвилин. Далі додайте цукор, соус чилі, соєвий соус та сік половини лайма. Готуйте до консистенції карамелі.
- Відварені гомілки запаніруйте в крохмалі та обсмажте у фритюрниці чи на пательні з олією до скоринки 8 – 10 хвилин. Далі покладіть їх на пательню із соусом та обсмажте з усіх боків.
- Готові гомілки викладіть на тарілку та посипте кунжутом, подрібненим арахісом, кінзою і цедрою лайма.
Слідкувати за смачними рецептами від ТМ "Наша Ряба" так само просто, як і їх готувати. Варто лише підписатися на сторінки бренду в інстаграмі та фейсбуці, щоб не пропускати цікаву інформацію та нереально смачні рецепти!