Улюблений багатьма хмільний напій тут варять п’яте століття поспіль. 1556 рік – саме ця дата, засвідчена в архівних документах, є першою письмовою згадкою про виробництво пива в Калуші. Найбільшого розмаху місцеве пивоваріння набуло за часів Австро-Угорщини.
Приватні власники броварні – родини Мюльштайн, Вісман, Шпіндель модернізували та суттєво удосконалили виробництво: вже тоді на їхньому підприємстві трудилися півтори сотні працівників, які щороку виготовляли до 2 мійльони літрів п’янкого напою. Пиво з Калуша в дубових бочках постачали у віддалені від Галичини міста імперії й навіть за її межі – в Польщу та Францію.
Полюбляли ласувати калуським і радянські імперіалісти, які після Другої світової війни "націоналізували" пивзавод. Продукт калуських броварів спецвагонами відправляли до Москви. Імперії впали, а смаки залишилися – калуське пиво й сьогодні продовжує тішити поціновувачів своїм цікавим солодовим смаком.