Про це повідомляє Shanghaiist.

Видання зазначає, що підроблений рис візуально дуже схожий на справжній. Однак, як попередили покупців китайські експерти, його споживання здатне завдати непоправної шкоди травній системі.

Shanghaiist також пише, що після того, як влада країни оповістили покупців про небезпеки підробленої зернової культури, в ряді азіатських ЗМІ з'явилася інформація, що аналогічна продукція потрапила з Китаю на ринки інших країн (Індії, Індонезії, В'єтнаму). Влада Малайзії та Сінгапуру засумнівалися в достовірності даних повідомлень, а чиновники з інших держав поки вважають за краще не коментувати ситуацію.

Читайте також: У Росії Соса-cola можна купити лише за паспортом

Як пояснили експерти Oriza.com (сайт, присвячений рисовій індустрії), підробки легко виявити, тому що зерна залишаються твердими після варіння, а суп, зварений з додаванням штучного рису, має характерний неприємний запах горілого пластику.