Заснував ферму донеччанин Сергій Свириденко. Із початком російської агресії на сході України він втратив успішний бізнес у Донецьку та змушений був вивезти звідти родину. А сам пішов добровольцем на війну. Після демобілізації усе довелося починати з чистого аркуша. У 2016-му чоловік оселився у селі та зайнявся фермерством.

Невелике господарство з часом розрослося у потужну ферму з понад сотнею кіз, свиней та свійських птахів. У 2017-му Свириденко виграв півмільйонний грант, на який облаштував власну сироварню. Варити сир вчилися усією родиною. Бринза, моцарела, качотта – зараз у "Козацькому подвір'ї" виготовляють близько 30-ти різновидів сиру як за класичними, так і за авторськими рецептами. Серед продукції екоферми також є сало, бастурма, різноманітні ковбаси та інші м'ясні делікатеси.

Спочатку фермер продавав товари у власному магазині та через соцмережі. А навесні 2020 року запустив сайт, завдяки якому продукцію "Козацького подвір'я" замовляють люди з багатьох регіонів України.

Тварини на фермі харчуються лише органічними продуктами. Власник "Козацького подвір'я" також активно впроваджує інноваційні методи у господарстві. Зокрема, планує вмикати для кіз різні види музики. На його думку, це допоможе виробити у тварин умовні рефлекси та вплине на якість молока.

У планах фермера із Іванопілля – розширити своє господарство та, за прикладом європейських країн, розвивати зелений туризм у регіоні. Каже, екскурсії у село дозволять містянам краще пізнати та ще більше полюбити Україну. Засновник "Козацького подвір'я" також часто розповідає про свій досвід, аби надихнути інших втілювати свої мрії. Адже, наголошує Свириденко, майбутнє кожної людини – лише у її руках.