Сіль тут росте природнім шляхом ще з античних часів. Спеціальні басейни наповнені морською водою випаровуються, а на поверхню виходить екологічно чистий продукт.
Росте та дозріває сіль впродовж року. Секрет врожаю лежить на дні соляних басейнів. Їх вигладжують наче праскою до ідеального рівня. Оскільки, лише за таких умов, гострі ножі спеціального соляного комбайну піднімають кристально чистий пласт солі.
Щоб вивезти сіль з басейнів робочим доводиться власноруч прокладати вузькоколійку. Цей метод використовується віками, сіль настільки тендітна, що рейки ні в якому разі не мають порушити жодного кристалу солі. Тож цю роботу довіряють лише досвідченим робітникам, більшість з яких працює на солевидобутку династіями.
Врожай зсипають у гори, які можуть сягати заввишки 7 метрів. Вони переливаються від яскраво рожевого до біло-сірого кольору, адже сіль містить унікальну мікроводоросль, яка живе в морській воді тільки в чотирьох місцях земної кулі.
Солевари запевняють, цьогорічний врожай, не зважаючи на складні погодні умови в літку, коли сіль росла, вирізняється високою якістю. Фахівці називають його золотим. Ширина пласту солі більше 50 міліметрів, що говорить про чітку витримку усіх ланцюжків технологічного процесу.