Цитрусові нотки, ніжні яблука чи пряні трави – рецепти з гомілками ідеально підходять як для сімейного обіду, так і для святкової вечері, інформує 24 Канал. Вони виходять соковитими та надзвичайно апетитними. Готувати гомілки не складно, а результат вразить навіть найвибагливіших гостей.
До теми Завжди улюблене м'ясо на кісточці: ідеї страв із курячих гомілок на будь-який випадок
Чому курячі гомілки – ідеальний вибір для святкового столу
Курячі гомілки – завжди улюблене мʼясо на кісточці! Це універсальний продукт, який допоможе перетворити будь-яку трапезу на затишне свято. Ніжне та соковите м'ясо підкорить гостей бездоганним смаком, а ефектна подача неодмінно вразить навіть найвибагливіших гурманів.
Гомілка – ідеальна для зимових свят, адже це порційний продукт, який не потребує додаткового нарізання. Кожен гість отримує свою апетитну порцію, а стіл має гарний та організований вигляд.
До того ж гомілки зручно їсти просто руками, тож гості зможуть насолодитися смаком без зайвого клопоту. Окрім цього, вони швидко готуються, залишаючись при цьому соковитими та ніжними всередині. А золотиста, румʼяна скоринка додає страві апетитного вигляду, що так пасує до святкової атмосфери.
Щоб рецепти вдалися на всі 100%, важливо обирати якісні продукти. "Наша Ряба" – це бренд, якому довіряють українці вже понад 20 років. 96% людей знають про цей бренд, а кожен другий обирає його продукцію для своїх родин. Гарантована якість та свіжість курятини відповідає міжнародним стандартам.
Отже, курячі гомілки від "Наша Ряба" – це мʼясо на кісточці, яке допоможе створити кулінарний шедевр без зайвих зусиль. Обирайте свій улюблений рецепт і дивуйте близьких смачною стравою.
Гомілки з яблучно-імбирним соусом
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Насолода у кожному шматочку / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограм)";
– 2 великі яблука (краще кисло-солодкі);
– 2 столові ложки меду;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 зубчики часнику;
– 1 столова ложка тертого імбиру;
– 100 мілілітрів яблучного соку;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– кілька гілочок розмарину;
– сіль і перець до смаку.
Приготування:
- Курячі гомілки приправте сіллю і перцем.
- Яблука наріжте скибочками.
- У сковороді розігрійте оливкову олію, додайте тертий імбир, подрібнений часник та яблука. Обсмажте 2 – 3 хвилини.
- Влийте яблучний сік, додайте мед і гірчицю. Готуйте ще 5 хвилин, поки соус трохи не загусне.
- Викладіть курячі гомілки у форму для запікання, полийте яблучно-імбирним соусом і додайте скибочки яблук з розмарином.
- Запікайте в духовці при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин, час від часу поливаючи гомілки соусом.
- Подавайте готову страву, прикрасивши її розмарином.
Святкові гомілки з травами та часником
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Улюблений смак / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограм)";
– 4 зубчики часнику;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 2 чайні ложки сушеного розмарину (або кілька свіжих гілочок);
– 1 чайна ложка чебрецю;
– 1 чайна ложка паприки;
– сіль і перець до смаку;
– кілька гілочок розмарину (для прикраси).
Приготування:
- Для приготування маринаду у великій мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, сушений розмарин, чебрець, паприку, сіль і перець.
- Додайте гомілки й добре перемішайте, щоб вони рівномірно вкрилися маринадом. Залиште на 30 хвилин для маринування.
- Викладіть гомілки у форму для запікання.
- Додайте кілька гілочок свіжого розмарину для аромату.
- Запікайте в духовці при 190 градусах приблизно 40 – 45 хвилин, доки м'ясо стане золотистим.
- Викладіть готові гомілки на тарілку.
- Прикрасьте гілочками розмарину для святкового вигляду.
Ароматні гомілки з цитрусовою глазур’ю
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Смак свята / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограм)";
– 2 апельсини;
– 3 столові ложки меду;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 зубчики часнику;
– 1 чайна ложка паприки;
– сіль і перець до смаку;
– гілочки розмарину за бажанням;
– жменя свіжої журавлини.
Приготування:
- Натріть цедру з 1 апельсина та вичавіть з нього сік.
- Змішайте сік і цедру, мед, оливкову олію, подрібнений часник, паприку, сіль і перець.
- Гомілки вийміть з упакування і замаринуйте у цитрусовій суміші. Залиште на 1 годину в холодильнику.
- Викладіть гомілки у форму для запікання.
- Додайте скибочки апельсинів та гілочки розмарину.
- Запікайте в духовці, розігрітій до 190 градусів, близько 40 – 45 хвилин.
- Викладіть готові гомілки на тарілку, прикрасьте запеченими апельсинами.
Пряні гомілки в томатному соусі
- Час: 1 година 10 хвилин
- Порцій: 4
Ідеальне поєднання / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограм);
– 400 мілілітрів томатного соусу (або подрібнених томатів);
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 зубчики часнику;
– 1 середня цибулина;
– 2 – 3 свіжі помідори;
– 1 чайна ложка паприки;
– 0,5 чайної ложки меленого кмину;
– 0,5 чайної ложки сушеного базиліку;
– 1 чайна ложка цукру;
– сіль і перець до смаку;
– кілька гілочок свіжого розмарину (для аромату).
Приготування:
- Курячі гомілки натріть сіллю, перцем і паприкою.
- Розігрійте оливкову олію на сковороді. Обсмажте гомілки з усіх боків до золотистої скоринки. Перекладіть у форму для запікання.
- У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю й часник до м'якості. Додайте томатний соус, цукор, кмин, сушений базилік, сіль і перець. Тушкуйте 5 – 7 хвилин на середньому вогні.
- Свіжі помідори наріжте великими скибочками й викладіть поверх гомілок.
- Полийте готовим томатним соусом та додайте кілька гілочок розмарину.
- Запікайте при 180 градусах 40 – 45 хвилин до повної готовності. Час від часу поливайте м'ясо томатним соусом, щоб воно було соковитим.
- Викладіть готові гомілки разом із запеченими томатами на тарілку та подавайте.
Ще більше смачних ідей для страв із соковитою курятиною від ТМ "Наша Ряба" можна знайти на сторінках бренду в Instagram та Facebook. Адже там – нескінченне джерело апетитних рецептів, корисних порад та натхнення для кулінарних експериментів.