Відповідну світлину у Facebook поширив 26-річний киянин Олексій Захарченко.
З’ясувалось, що в їдальні обідала його знайома. Вона замовила порцію рису, салату з капусти і квасолевий суп із грибами.
Згодом у коментарі gazeta.ua заступник начальника управління стратегії та реформування банківського сектора НБУ Руслан Кравець підтвердив, що чек є дійсним.
Це справді так. Але його власник обрав найдешевші страви того дня. Ціна обідів в їдальні формується, виходячи з вартості продуктів. Не включаються витрати на оренду — НБУ є власником приміщення їдальні. Немає комерційної накрутки. Їдальня працює в нуль. Середній чек у їдальні НБУ становить 35–40 гривень,
– зазначив він.
До слова, обідати в їдальні Нацбанку можуть лише його працівники.
Читайте також: Оновлене меню парламентської їдальні: ціни за місяць зросли