Після того, як Любарт запросив до замку. З кухні уже розноситься запах вишуканих страв. Варять український борщ. Готують страву у великому казані, аби почастувати кожного.

"Зварили борщик український за львівським рецептом з червоного буряка, моркви, капусти, з кропчиком, часничком, цибулькою - дуже смачний. Ліпимо свої вареники домашні - з картоплею, цибулькою, сиром, приправляємо сметанкою шкварками", - каже кухарка зі Львова Ірина Гелемей.

Поруч на вогні готують свиню. Як і в давнину - її запікають на вертелі

"Чиста екологічна продукція, годована в селі на молоці, картоплі, пшениці меленій. Замочуємо в маринад кисіль, перець духмяний, лавровий лист кидаємо, потім на запікання", - каже Іван, який випікає свиню.

Ну, а після вечері - шоу занурює гостей у середньовічне минуле Луцька. Після запалення вогню - стародавні співи та танці. Уже вп’яте у замку відтворюють дух середньовічного Луцька. У цей час він зовсім інший - не просто мовчазний свідок давнини, а реальний оповідач середньовічного міста.