Вхід на захід буде вільним для всіх охочих, а окрім різних смачних страв і напоїв на гостей чекають зони відпочинку, фото-майданчики, концерти вуличних музикантів, розваги від аніматорів і, звичайно ж, кулінарні майстер-класи.
Як відомо, Роберт Домс був відомим львівським промисловцем і мандрівником. Подорожуючи Європою, він куштував кулінарні страви і напої у різних країнах, а найкращі рецепти привозив до рідного Львова. Таким чином на фестивалі їжі буде представлено багато смачних історій від Роберта Домса, а саме — з Праги, Відня, Мюнхена та Брюсселя. Розповідаємо, який саме сорт пива більш характерений для кожного з цих регіонів, і з якими стравами варто його поєднувати.
Прага
Світле пиво почали варити у Богемії ще на початку 19 століття. Він має насичений золотистий колір, густу піну, яскраво виражений хмільний аромат і м'який солодовий смак з фруктовими відтінками. Його можна поєднувати майже з будь-якою стравою — від картоплі по-домашньому до традиційних солодощів, але особливо добре розкривають карамельний смак світлого пива м’які сири та морепродукти.
Відень
Для цього регіону характерне напівтемне пиво з насиченим бурштиновим кольором та яскраво-вираженим солодовим смаком із нотками підсмаженого житнього хлібу. Багатий солодовий смак цього сорту добре пом'якшують насичені пряні та гострі страви, як наприклад, крильця BBQ або бургер із соусом чілі.
Мюнхен
Тут панує темне пиво, чий міцний смак й насичений аромат визначаються кавоподібним солодовим смаком. У повній мірі цей сорт пива розкривається у поєднанні з м’ясними стравами — смаженою свининою, яловичиною на грилі, тушкованою качкою.
Брюссель
Столиця Бельгії — це і столиця світлого нефільтрованого пива, яке відрізняють неймовірна м’яка пшенична солодкуватість, пряні нотки коріандру, цитрусових і бананів. А ніжне пиво вимагає ніжних страв, наприклад, салатів, морепродуктів і десертів.
Отже, приходьте на фестиваль їжі, смакуйте страви з різних куточків світу та діліться своїми власними історіями!
Автор: Дарья Язикова