Основна локація цьогорічного фестивалю – реконструйовані винні підвали. Тут свою продукцію презентують 40 виноробів Закарпаття.

Серед учасників фестивалю винороби зі стажем – сім’я Василя Нодя. Чоловік відвідав не один фестиваль. Він говорить, що смаки туристів змінюються – якщо раніше просили солодкі вина, тепер – стають популярними сухі. Чоловік пропонує 15 європейських сортів вина з власних виноградників.

Читайте також: Українські виробники завойовують ринок США

На фестивалі головна умова для виноробів – пропонувати лише молоді вина, зроблені з врожаю цього року. Організатори відмовились і від плодово-ягідних вин, надавши перевагу лише європейським сортам.

Кожен відвідувач отримує картку народного дегустатора. Її треба віддати тому виноробу, чиє вино найбільше засмакувало. Таким чином, підрахувавши в останній день картки, визначать найкращого винороба "Закарпатського божоле-2016".