«Щедре застілля – наша давня традиція. І червона ікра стала обов’язковим атрибутом будь-якого свята. На новорічному столі вона з’явилася із другої половини ХІХ століття», - розповідає експерт з якості ТМ «Камчадал» Андрій Мирошниченко: «Існує кілька кулінарних традицій вживання ікри. Народна ж – добре нам відома: це бутерброди з маслом і червоною ікрою».
Але щоб свято вдалося, а гості були задоволеними, ікра повинна бути якісною. Спеціалісти рекомендують надавати перевагу перевіреним виробникам.
«Камчатська ікра – відома в усьому світі і давно користується популярністю. Традиційна ж ікра – це ікра в жерстяній банці зеленого кольору, засолена за ГОСТівській рецептурі, тобто безпосередньо у районі промисла», - продовжує Андрій Мирошниченко і додає: «Якісна ікра повинна мати приємний смак і запах»
Символ 2013 року - водяна чорна змія, яка охоча до розкоші та делікатесів. Аби вона принесла добробут та багатство в оселю, її можна задобрити смачною ікрою. А заразом і побалувати себе та своїх гостей улюбленим делікатесом. Головне, уважно ставитись до вибору ікри, аби не зіпсувати свято.