Про це повідомили в прес-службі ГУ Держпродспоживслужби України в Одеській області.
Читайте також: На Буковині сім'я з 11 осіб отруїлась невідомою речовиною
Зазначається, що станом на 29 квітня госпіталізовано 20 осіб, зокрема 5-річна дитина, попередній діагноз: харчова токсикоінфекція середнього ступеню важкості.
Під час епідрозслідування встановлено, що госпіталізовані пов'язують своє захворювання із вживанням страв, виготовлених у ресторані "Ізольда" с. Нерубайське. Всього на весілля було запрошено 84 особи.
Встановлено, що окрім страв, які були приготовлені в ресторані, хворі вживали торт домашнього приготування. Після святкування залишки приготовлених страв замовники забрали додому,
– йдеться у повідомленні.
Окрім того, на адресу адміністрації ресторану направлено розпорядження про тимчасове призупинення роботи для проведення дезінфекції та генерального прибирання. Проведено бесіду з профілактики гострих кишкових інфекцій з постраждалими та персоналом закладу.
Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.