Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Олів'є: історія легендарного новорічного салату

Найдавніший рецепт олів'є опублікували ще в XIX столітті. Й інгредієнти там були зовсім не та такі, як зараз. Та й навряд чи тоді б вдалося вкластися у теперішні 100 гривень.

Адже до рецепту входили чорна ікра, телячий язик, відварені раки та м'ясо дикого рябчика. Назву ж салат отримав на честь шеф-кухаря Люсьєна Олів'є, який у XIX столітті тримав у Москві ресторан.

А економ варіант страви з'явився вже у голодному Радянському Союзі і не раз змінювався. Салат готували з найдешевших продуктів. І від "царських" інгредієнтів лишилася, хіба, картопля.

Таким він лишився і тепер – найпопулярніший варіант олів'є налічує лише 5 пунктів – картопля, морква, ковбаса, варені яйця та квашені огірки. Іноді, для пікантності, додають свіжі яблука.

Ще один незмінний атрибут Нового року – мандарини. Їх, розповідають продавці, з прилавків змітають миттєво. Беруть, переважно, торбинками приблизно по 2 кілограми. Середня ціна на вуличних точках – 25-30 гривень за кілограм.

Читайте також: Новорічна цифра: скільки українці витратять на новорічний стіл

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук