Податок змінюватиметься відповідно до міцності напою. Про це в ефірі повідомив економіст Олег Пендзин.

Зверніть увагу Рада попередньо схвалила законопроєкт про зниження акцизу на пиво для малих виробників

Ціну на пиво збільшать

"Наразі вводитимуть податок не від літражу, а від міцності. І чим міцніший (напій – 24 канал) – він (податок – 24 канал) буде вищим. Найвищий податок буде на те пиво, яке матиме максимальну кількість градусів", – відзначив економіст.

Безперечно "покладе" ці цифри в ціну товару і за все це ми з вами заплатимо додатково. Це однозначно збільшить ціну товару,
– наголосив Пендзин.

Він зауважив, що українці поціновують пиво і безперечно це збільшить видатки людей на цей продукт. Тому що будь-яке оподаткування не відбуватиметься коштом виробника.

Пендзин прокоментував збільшення ціни на пиво: дивіться відео