У дні Адвенту в костелах відбуваються служби, так звані рорати. У храмах встановлюють шопки, що зображають сцену народження Ісуса Христа у вифлеємській стайні.
Традиційно на ринкових площах польських міст влаштовують різдвяні ярмарки. Тут можна попити глінтвейну та гарячого пива, скуштувати цукрових глазурованих яблук, фруктів у шоколаді та інших смакот.
24 грудня з самого ранку поляки готуються до святої вечері. На святковому столі має стояти 12 пісних страв, що символізує 12 апостолів або ж 12 місяців у році.
Найголовніша страва - риба. Є також кутя, узвар, вареники з картоплею та капустою, борщ із грибними "вушками", пампушки. Стіл накривають білою скатертиною, під яку іноді кладуть сіно - це символ ясел, у яких народився Ісус Христос.
На столі запалюють свічку. Обов'язково ставлять порожню тарілку - для душ померлих або ж для несподіваних гостей. Сідаючи за стіл, поляки переламують "оплаток", який використовується в католицькій церкві для таїнства євхаристії. Ділячись ним, усі, хто зібрався за різдвяним столом, загадують собі бажання.
Під ялинку кладуть подарунки для членів родини. Поляки традиційно обмінюються подарунками на Різдво, а не на Новий Рік. Колядують поляки на саме Різдво - 25 грудня. Традиційні різдвяні пісні несуть багато радості для вірян. І дорослі, і діти залюбки колядують на свята.
Меню на саме Різдво відрізняється від святвечора. Готують холодець, різноманітні салати, традиційні флячки - страву з коров'ячих шлунків, голубці.
Свято триває на ринкових площах міст, де створюється унікальна різдвяна атмосфера. Вулиці освітлені ілюмінацією, вітрини пишно прикрашені, а усміхнені люди радісно відзначають світле свято народження Ісуса Христа.