Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Враховуючи, що проведення ЄВРО-2012 припадає на літній період, то однією з найпопулярніших варіацій української національної страви є вареники з вишнею. Більш того, слава українських вареників торкнулася як простих фанатів, так і журналістів зі всього світу.

"До мене кілька разів зверталися французькі журналісти з проханням порадити, де можна скуштувати смачні українські вареники в Донецьку. Вчора в аеропорту до мене підійшли представники катарського телебачення з таким же питанням. Українська кухня дійсно смачна, а деякі страви не мають аналогів в інших кухнях світу . Підтвердженням цього є велика популярність вареників", — зазначив начальник управління зі зв'язків з громадськістю міськради і керівник прес-центру Донецьк-2012 Максим Ровенський.

Як повідомлялося раніше, гастрономічні уподобання зарубіжних гостей ЄВРО-2012 розподілені наступним чином: 39% — віддають перевагу українському борщу, 27% — салу, 20% — вареників, 9% — котлет по-київськи, 4% — голубцям.