"Підхід повинен бути один скрізь. Є стандарт, є якість. Є білоруський, український, російський, казахські сири, вони повинні відповідати споживчим якостям і нормативам, які розписані в техрегламенті", — заявив Русий.
Глава відомства підкреслив, що в технічних регламентах, які діють в рамках Єдиного економічного простору, чітко прописані допустимі норми вмісту різних добавок у продуктах харчування.
"Ми ставимо жорстке питання, що не повинно бути замінників молочного жиру так званою пальмовою олією ні в морозиві, ні в маргарині, ні в сирах, ніде. Досить молочного натурального жиру. Мило повинно бути милом, а сир повинен бути сиром", — зазначив міністр.
Нагадаємо, раніше глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко заявив, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що постачаються з України".
Він заявив, що за російськими нормативами, зокрема, техрегламенту на молоко і молочну продукцію, продукція, що містить велику кількість пальмового масла, повинна називатися не "сир", а "сирний продукт".