Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Різдвяні традиції: як українці готуються до Святої Вечері

      Останній день посту - день перед Різдвом. 6 січня у християн східного обряду - Святвечір. Сьогодні рідні і близькі збираються за одним столом після появи першої зірки на вечірньому небі.

      Вона сповіщає весь світ про народження Ісуса - Спасителя роду людського.

      Ввечері на столі має бути 12 пісних страв. Традиційно це: узвар, риба, вареники, голубці без м’яса, грибна юшка. Зрештою, кожна господиня інтерпретує меню на свій лад, враховуючи смаки рідних та близьких.

      Втім, ключовою завжди і в кожному домі цього вечора є кутя. Її готують як з пшениці, так і з рису.

      У Волинській православній богословській академії кутю готують, дотримуючись давніх традицій. Спершу варять пшеницю, а потім береться за мак. Аби кутя була соковитою, господиня додає до неї узвар, а ще - вишні, й іноді навіть журавлину. Ягоди мають надати страві приємного кислого смаку.

      Стіл застеляють скатертиною, під неї кладуть сіно. Це символізує місце народження Спасителя - в яслах на сіні.

      Щойно родина повечеряє - звучать традиційні колядки.

      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук