Їх розфарбовують у всі кольори веселки на згадку про чудесне Воскресіння розіп'ятого на хресті Ісуса. Згідно з переказами, перше пасхальне яйце Свята Марія Магдалина подарувала римському імператору Тиберію на доказ Воскресіння Господнього.
У Західному світі традиційні яйця замінили на шоколадні. Вважають, що вперше солодкі яйця з’явилися у Франції та Німеччині у ХІХ сторіччі. Масове виробництво символів Великодня розпочала британська кондитерська фабрика "Кедбері" ще у 1873 році.
За кілька десятиліть рецепт урізноманітнили і для приготування яєць почали використовувати молочний шоколад. Сьогодні ж фантазія кондитерів безмежна - придбати можна символ великодня розміром з голубине яйце або ж страусине - кому яке до вподоби.
Доповнили солодощі і різноманітними начинками. Потрібно бути справжнім віртуозом, аби виготовити такі яйця. Не дарма часто їх порівнюють з яйцями Фаберже.