24 Канал розповідає, як правильно підібрати вино та приготувати сангрію на будь-який смак.
Читайте також Сезон барбекю з AZNAURI: 3 найкращі поєднання стейків та коньяку для найвибагливіших гурманів
Фруктові смаки – тренд світової кулінарії
Історія сангрії розпочинається ще в Стародавньому Римі, коли вино змішували з водою, спеціями та фруктами для покращення смаку та безпеки напою. Сьогодні сангрія здобула популярність у всьому світі завдяки багатому фруктовому аромату та насиченому смаку, який можна адаптувати до будь-якого сезону.
Фруктові тренди в кулінарії не зникають, тому сангрія стає ідеальним полем для експериментів. Класичний рецепт включає вино, воду та фрукти, але можливості варіацій безмежні: мінеральна вода, біле чи червоне вино, різні фрукти, ягоди, спеції.
Додати сангрії збалансованого й насиченого смаку допоможуть фруктові вина AZNAURI Fruit Collection, куди увійшли найулюбленіші смаки: ніжний персик, спокуслива полуниця, пристрасна чорна смородина та соковита вишня. Фруктові вина AZNAURI Fruit Collection чудово підходять для сангрії завдяки своїм яскравим фруктовим нотам, які роблять смак напою насиченим та глибоким.
А тепер спробуємо приготувати хіт сезону – фруктову сангрію з винами AZNAURI Fruit Collection.
Рецепти чотирьох ідеальних коктейлів "Сангрія"
Вино AZNAURI Peach біле / Фото AZNAURI
Всі інгредієнти варто перемішати в графині, дати трохи настоятися для поєднання смаків, додати лід – і можна насолоджуватися!
Сангрія від AZNAURI "Персикова свіжість"
- 0,75 літра фруктового вина AZNAURI Peach біле;
- 0,33 літра газованої мінеральної води;
- 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками;
- 200 грамів персика, 1 зелене яблуко, нарізані скибочками;
- Додати м'яту та базилік до смаку.
Завдяки вину AZNAURI Peach сангрія набуде смаку апельсинової цедри й персикового джему та ніжного фруктового аромату. Базилік чудово гармонізує з фруктами завдяки своєму солодкуватому й трохи пряному аромату. Ідеально підійде для легкої приємної розмови з подружками. Напій для тих, хто цінує м'якість та стане чудовим доповненням до легких закусок.
Вино AZNAURI Strawberry рожеве / Фото AZNAURI
Сангрія від AZNAURI "Полунична насолода"
- 0,75 літра фруктового вина AZNAURI Strawberry рожеве;
- 0,33 літра газованої мінеральної води;
- 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками;
- 150 грамів полуниці, 50 грамів чорниці;
- листя м'яти.
AZNAURI Strawberry занурить у світ рожевих мрій і додасть відчуття літнього саду з його ніжним ароматом полуниці. Смак вершків та марципанів зробить смак сангрії більш ніжним та приємним. Прикрасьте коктейль шматочками свіжої полуниці, скибкою апельсина та листям м'яти. Цей варіант сангрії чудово підійде для солодких страв та десертів.
Вино AZNAURI Black Currant червоне / Фото AZNAURI
Сангрія AZNAURI "Смородиновий фреш"
- 0,75 літра фруктового вина AZNAURI Black Currant червоне;
- 0,33 літра газованої мінеральної води;
- 150 грамів свіжої чорної смородини;
- 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками;
- прикрасити малиною і м'ятою.
AZNAURI Black Currant дійсно королівський напій, який підійде тим, хто віддає перевагу складним, багатим на смак коктейлям з легкою приємною терпкістю, з глибоким червоним кольором та яскравими нотками чорної смородини. Використайте смородину або лимон для додання кислинки та рівноваги. Сангрія з таким вином пасуватиме різним сортам сиру, особливо м'яким і кремовим, таким як камамбер і брі.
Вино AZNAURI Cherry червоне / Фото AZNAURI
Сангрія AZNAURI "Вишнева спокуса"
- 0,75 літра фруктового вина AZNAURI Cherry червоне;
- 0,33 літра газованої мінеральної води;
- 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками;
- 200 грамів вишні (без кісточок), 50 грамів ожини;
- додати м'яту або базилік.
Спокусливий вишневий аромат сангрії з нотами смаженого мигдалю та темного шоколаду дає вишукане вино AZNAURI Cherry. Цей напій пробуджує пристрасть та відкриває серце для нових емоцій і почуттів. Додайте нарізану вишню або ягоди задля акцентної кислинки. Або ж м'яту чи листя базиліку, щоб додатково освіжити сангрію. Вишнева сангрія чудово поєднується з десертами, особливо з шоколадними тортами. А також підійде до твердих сирів, де солодкість вина контрастуватиме із солоністю сиру.
Кожна порція сангрії з фруктовим вином AZNAURI – це можливість зануритися в атмосферу нескінченного літа. Цей напій стане чудовим ритуалом та ідеальним способом підкреслити особливі моменти, зібравши навколо веселу та теплу компанію.