Сумчанка Ірина готує кутю за незвичайним родинним рецептом. До відвареної пшениці додає не лише традиційні мак, родзинки та горіхи, але й мед та халву. На усі необхідні продукти для куті Ірина витратила 70 гривень. А Катерина готуватиме головну страву Різдва за традиційним рецептом. Господиня вже підрахувала витрати. Обійдеться кутя дешевше — у 50 гривень.
Продавець Юрій розповідає: цьогоріч покупців значно менше, ніж торік. Кожен намагається економити. Тож пропонує сумчанам спеціальні, ощадливі пакунки.
Кутя – обов'язкова страва на різдвяному столі. Вона не лише смачна. Священики кажуть: має цілющу силу.
Дружина священика Анна розповідає про 12 основних страв Святвечора. Зараз — строгий піст, тож їжа на столі повинна бути пісною, варто відмовитися навіть від риби. Розпочинати Святу вечерю потрібно з куті, а вже потім куштувати інші страви.