Смачно, соковито, ніжно – епітетів, які описують досвід споживання курячих стегон, можна знайти багато. Усім подобається його смак та хрумка скоринка після запікання, інформує 24 Канал. Однак є нюанс: у "комплекті" до курячих стегон йдуть шкіра та кістки, які не завжди потрібні для наших страв, а витрачати час на їх видалення не завжди є можливість.

До теми Найбільш соковита і ніжна частина курочки: головні переваги м'яса стегна, про які варто знати

Та вихід є – це "Супер Філео", завдяки якому можна взятися до приготування улюбленого м'яса без попередніх маніпуляцій. Потрібно просто відкрити упаковку і починати готувати страву! При цьому руки, як і вся кухня, залишаться чистими, а улюблені страви опиняться на столі швидко та без особливих зусиль.

Виникає питання: а чому ж не купити філе грудки? Відповідь дали самі споживачі у дослідженні від Nielsen, яке провели у січні 2024 року. За словами людей, звичайне куряче філе легко пересушити й воно пасує далеко не у всіх стравах. Натомість "Супер Філео" більш соковите та ніжне за текстурою, тому є більш універсальним. Відбивна, плов, суп – йому можна знайти безліч застосувань.

У цьому легко переконатися! Ось кілька рецептів, які точно доведуть: із "Супер Філео" можна легко створювати кулінарні шедеври.

Філе стегна з овочами, приготовлене на сковорідці-гриль

  • Час: 25 хвилин

  • Порцій: 2

Готуємо філе стегна з овочами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. З'єднайте оливкову олію, сіль, перець та сік з половини лимона у мисці. Замаринуйте філе стегна, добре перемішавши, щоб м’ясо рівномірно просочилося маринадом.

  2. Залиште філе стегна на 15 – 20 хвилин для маринування.

  3. Підготуйте овочі: ретельно промийте їх та поріжте помідори чері навпіл, а болгарський перець – смужками.

  4. Розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні. Покладіть мариноване філе стегна та смажте його з обох боків до золотистої скоринки.

  5. За 5 хвилин до готовності філе стегна додайте до нього стручкову квасолю, помідори чері та перець. Смажте овочі 3 – 4 хвилини до готовності.

  6. Подавайте з овочами та улюбленими соусами.

Філе стегна у вершковому соусі зі шпинатом та в’яленими помідорами

  • Час: 30 хвилин

  • Порцій: 2

Філе стегна можна запекти у вершковому соусі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Приправте соковите філе стегна сіллю та перцем до смаку.

  2. Розігрійте на пательні оливкову олію на середньому вогні. Додайте куряче філе стегна та обсмажуйте його з обох сторін до золотистої скоринки.

  3. Перекладіть м'ясо на тарілку.

  4. На ту ж пательню додайте вершкове масло та обсмажте дрібно нарізаний часник до золотистого кольору.

  5. Всипте в'ялені помідори та обсмажуйте їх впродовж 2 – 3 хвилин.

  6. Після цього додайте свіжий шпинат та готуйте його доти, поки він не зменшиться в обсязі.

  7. Поверніть куряче філе стегна назад до пательні та додайте вершки. Змішайте все разом та тушкуйте на помірному вогні ще 2 – 3 хвилини, поки соус не стане густим.

  8. Прикрасьте свіжими травами за бажанням і подавайте гарячим.

Паста з вершками та шматочками філе стегна

  • Час: 35 хвилин

  • Порцій: 4

Паста буде ще смачнішою із філе стегна і вершковим соусом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Приготуйте пасту аль-денте в киплячій солоній воді відповідно до інструкцій на упаковуванні.

  2. Поки паста готується, на пательні розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Викладіть філе стегна і додайте нарізаний часник.

  3. Приправте м’ясо сіллю та перцем до смаку. Смажте філе стегна до готовності та появи золотистої скоринки (8 – 10 хвилин).

  4. Додайте вершки до шматочків філе стегна та добре перемішайте.

  5. Продовжуйте готувати ще 2 – 3 хвилини, поки вершковий соус не стане густішим.

  6. Додайте вершково-курячий соус до пасти та добре перемішайте. Подавайте страву гарячою, посипавши тертим твердим сиром.

Теплий салат із медальйонами з філе стегна

  • Час: 20 хвилин

  • Порцій: 2

Спробуйте теплий салат із "Супер Філео" / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Замаринуйте медальйони з філе стегна у соєвому соусі, 1 столовій ложці оливкової олії та спеціях. Відкладіть м’ясо на 10 хвилин.

  2. Салат промийте та викладіть на тарілку.

  3. Огірок наріжте на тонкі слайси, грейпфрут – на шматочки.

  4. Розігрійте пательню та обсмажте на ній медальйони з філе стегна до появи золотистої скоринки.

  5. Викладіть на тарілку листя салату, огірок, грейпфрут, медальйони з філе стегна. Приправте спеціями та полийте оливковою олією.

Смачного!