Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Що спільного на українському та польському столах

      4281 Читать новость на русском

      Українці та поляки, які століттями жили в одній державі, не могли ігнорувати смаки одне одного. То що спільного на українському та польському столах?

      Борщ

      Згідно із соцопитуваннями, борщ — найулюбленіша страва як українців, так і поляків. Але його полюбляють у всьому світі - рецепт друкувало навіть знамените видання "The Guardian".

      Розібратися, хто у кого запозичив борщ — поляки в українців чи навпаки — годі. Зрештою це ні до чого. Традиційний складник єдиний — буряк.

      Вареники чи Pierogi?

      Вареники з картоплею і сиром у Польщі називають "пирогі руські". Ще 100 років тому у львівських меню вареники називали "пирогі польські". Хоча, за переказами, рецепт помандрував за Віслу саме з Галичини, до війни вареники у Польщі готували частіше, ніж у нас. А зараз це чудовий обід по обидва боки кордону.

      Сирник, андрути та бабка

      Польщу й Україну об'єднує також сирник: із родзинками і шоколадом, із чорносливом і цитрусовими, випечений чи вистояний у холоді.

      Так само наші країни об'єднують об'єднують "андрути". У Польщі та подекуди на західній Україні це назва торта з вафель, які перемазані згущеним молоком.

      Неможливо не згадати ромову бабку. Це просочений алкоголем кекс, який, за легендою, вперше приготував польський король Станіслав Лещинський. Королівський десерт нині готують у кондитерських усього світу.

      Читайте також: Рейтинг продуктів, що викликають звикання

      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин

      Читай новини навіть без інтернету

      Завантажити

      Читай новини навіть без інтернету

      Залиште відгук