Найтепліше свято року – Різдво – вже на порозі. Напередодні журналісти 24 Каналу в рамках спецпроєкту "До зустрічі на Різдво" розпитали українських музикантів та артистів про те, яким було їхнє найкраще святкування.

Дивіться також Не лише "Сам удома": 15 найкращих пісень з різдвяних фільмів для святкового настрою

Історія найкращого Різдва від MOLODI

Історією свого найкращого Різдва поділився учасник гурту MOLODI – Іван Степаніщев.

MOLODI – це український колектив, заснований Іваном та Кирилом з Маріуполя у 2022 році. Музиканти створюють хіти, що дуже часто потрапляють у тренди тіктока. Нещодавно стало відомо, що гурт MOLODI потрапив до лонглиста Національного відбору на Євробачення-2025.

Музикант пригадав, що найкраще святкування Різдва припало на 2022 рік. Тоді він був вдома, у Маріуполі. Цей день запам'ятався для Івана як щось особливе.

Моє найкраще Різдво – останнє перед вторгненням у 2022 році. Ми святкували вдома в Маріуполі зі всією сім’єю. Зараз усі розкидані по різних країнах, і коли ми знову зберемося разом – незрозуміло. Тому те Різдво я тепер згадую як щось особливе,
– розповів Іван.


Гурт MOLODI / Фото з інстаграму гурту

Музикант додав, що зазвичай Різдво він святкував вдома або в гостях у прабабусі. Обов'язковою стравою на столі була солодка кутя з медом, маком та горіхами. Вже 7 січня Іван йшов колядувати з друзями.

Кирило натомість поділився, що в дитинстві його святкування Різдва було не так сімейним, як релігійним. Все тому, що його батько був пастирем протестантської церкви. Кирило із сім'єю святкував Різдво і 25 грудня, і 7 січня.

Рецепт улюбленої страви на Різдво від учасника гурту MOLODI

Іван Степаніщев додав, що його найкраще Різдво запам'яталося маминими стравами. Його найулюбленіша страва – це курка з ананасами й сиром. Музикант поділився простим, але смачним рецептом.

  1. Куряче філе нарізаєте на шматочки, трохи відбиваєте, солите, перчите.
  2. У форму викладаєте шматочки філе, зверху кладете кільця ананасів, а потім посипаєте тертим сиром.
  3. Запікаєте в духовці 30 – 35 хвилин при 180°C.