Так, домашній майонез зберігається не так довго, як магазинний, але ви точно будете впевнені у його користі та відсутності консервантів та барвників. 24 Канал пропонує класичний рецепт, який займає мінімум часу.
Не пропустіть Вона буде просто неперевершена: як вибирати та готувати спаржу – поради переможниці "МастерШеф"
Класичний рецепт домашнього майонезу
- Час: 10 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 150 мілілітрів соняшникової олії;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– сіль та цукор до смаку.
Приготування:
- Розбийте свіже яйце в високу ємність, додайте сіль і цукор.
- Занурте блендер в ємність і збивайте все до однорідної консистенції.
- Продовжуючи збивати, тонким струменем вливайте масло, поки не досягнете потрібної густоти.
- Коли маса загусне, додайте лимонний сік і збивайте ще близько хвилини, поки все не стане однорідним.
- Перекладіть отриману суміш у скляну банку, щільно закрийте і дайте охолонути.
Смачного!
Окрошка вийде неймовірною: з якими інгредієнтами варто поекспериментувати.