Так, домашній майонез зберігається не так довго, як магазинний, але ви точно будете впевнені у його користі та відсутності консервантів та барвників. 24 Канал пропонує класичний рецепт, який займає мінімум часу.

Не пропустіть Вона буде просто неперевершена: як вибирати та готувати спаржу – поради переможниці "МастерШеф"

Класичний рецепт домашнього майонезу

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 150 мілілітрів соняшникової олії;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– сіль та цукор до смаку.

Приготування:

  1. Розбийте свіже яйце в високу ємність, додайте сіль і цукор.
  2. Занурте блендер в ємність і збивайте все до однорідної консистенції.
  3. Продовжуючи збивати, тонким струменем вливайте масло, поки не досягнете потрібної густоти.
  4. Коли маса загусне, додайте лимонний сік і збивайте ще близько хвилини, поки все не стане однорідним.
  5. Перекладіть отриману суміш у скляну банку, щільно закрийте і дайте охолонути.

Смачного!

Окрошка вийде неймовірною: з якими інгредієнтами варто поекспериментувати.