Цей салат може стати не просто відкриттям, а справжньою зіркою "полуничного" сезону. А готувати його 24 Канал пропонує за рецептом переможниці шоу "МастерШеф" Аліни Бурик, яким вона поділилася у своєму інстаграмі.

До теми Тануть у роті: корисні желейні цукерки з полуниці, які оцінять діти

Рецепт салату з полуницею

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 75 грамів шпинату;
– 250 грамів полуниці;
– 150 грамів бринзи;
– 30 грамів волоського горіха;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– 1 столова ложка меду;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– пів чайної ложки бальзамічного оцту;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– кілька листочків мʼяти;
– сіль до смаку.

Приготування:

  1. На тарілку викладаємо свіжий шпинат, додаємо нарізану полуницю та шматочки бринзи.
  2. Для приготування заправки змішуємо гірчицю, мед, лимонний сік, бальзамічний оцет, дрібку солі та оливкову олію до отримання однорідної емульсії.
  3. Поливаємо салат отриманою заправкою, посипаємо подрібненими горіхами та, за бажанням, додаємо листочки м’яти.

Смачного!

Він став дуже популярним: легкий салат з печінкою тріски.