Щоб підсилити смак пельменів, кулінари рекомендують додавати до бульйону не лише сіль та лавровий лист, а ще дещо. Що потрібно додати у воду під час варіння пельменів, інформує Ukr.Media.

Читайте також Смачніший, ніж магазинний, і "за копійки": готуємо вдома крем-сир "Філадельфія" з 1 інгредієнта

Навіщо додавати масло в пельмені?

Під час приготування вареників киплячий бульйон може переливатися через край каструлі. Додавання вершкового масла може ефективно пом'якшити цю проблему, допомагаючи утримувати киплячу рідину в каструлі.

Також додавання вершкового масла до пельменів надає їм ніжного вершкового смаку і водночас збагачує бульйон.

Крім того, вершкове масло відіграє вирішальну роль у запобіганні злипанню пельменів, а також прилипанню до дна і стінок каструлі.

Масло можна замінити на олію

Експерти також пропонують розглянути альтернативи вершковому маслу при приготуванні пельменів. Мовиться про рослинну олію. Достатньо лише столової ложки олії, або 20 мілілітрів рослинного жиру.

До слова, шеф-кухарі підкреслюють, що немає ризику переборщити з кількістю олії, оскільки такі страви, як пельмені та каші, олією не зіпсуєш.

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся рецепт ідеального тіста на вареники – досить ніжного та еластичного, яке не рветься.