Цей простий рецепт вершкового сиру особливо смачний і ніжний. Його можна використовувати для приготування різноманітних десертів, а також для заправки салатів чи намазування на хліб. Але найпрекрасніше, що виходить цей сир дуже бюджетним, передає Філіжаночка.

Читайте також Альтернатива набагато смачніша й корисніша: чим замінити майонез в салатах

Ніжний крем-сир із кефіру

  • Час: 10 хвилин (12 годин зціджування)
  • Порція: 1

Інгредієнти:
– кефір – 1 літр (2,5% жирності)

Інвентар:
– марля
– миска

Приготування:

  1. Візьміть пакет із кефіром і покладіть в морозильну камеру до його повного замерзання.
  2. Дістаньте кефір із морозильної камери, перекладіть в марлю, попередньо складену в 3 шари, і підвісьте над мискою. Під час танення від тепла кімнатної температури сироватка буде стікати в миску, а в марлі залишиться м'який і ніжний сир.
  3. Витримувати його наввисячки слід близько 12 годин. Після закінчення цього часу зніміть марлю, дістаньте з неї готовий сир і перекладіть в посуд.

Додавання трав і спецій до сиру може перетворити його на ароматну намазку для бутербродів. А додавання ванільного екстракту та цукрової пудри створить чудовий крем для торта.

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся рецепт ідеального тіста на вареники – досить ніжного та еластичного, яке не рветься.